0715233485 info@biggg.nl

Bigband Bollenstreek o.l.v. Adri van Velzen

, , ,

De Big Band Bollenstreek, ofwel gewoon BBB, is in de wijde omgeving van de randstad voor menig jazz en dansliefhebber een begrip. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de band, sinds de oprichting in 1978, bij ontelbare gelegenheden heeft opgetreden.

Het orkest bestaat uit 17 enthousiaste en ervaren muzikanten waaronder: Ferry van Zijp (trombone), Cees Pauw (trompet), Marco Deegenaars (toetsen), Aad Wols (T.sax) en natuurlijk de fantastische zangeres Corine Schols. Het repertoire bevat natuurlijk de “Big Band Traditionals” maar het unieke aan de BBB is dat ze ook pop repertoire spelen (o.a. nummers van; Stevie Wonder, Aretha Franklin, Tina Turner, Caro Emerald, Amy Winehouse, Trijntje Oosterhuis). Veel van deze spetterende arrangementen zijn van de hand van bandleider Adri van Velsen.

Bandleider Adri van Velsen is niet alleen een bevlogen en uitstekend dirigent, hij was ook hoofd van de Jazz afdeling in Maastricht en leidde daar de bigband en co├Ârdineerde het begeleide gastdocenten. In die hoedanigheid werkte hij samen met vele Jazz giganten. Hij gaf saxofoonles aan het Gronings Conservatorium. Als saxofonist speelde hij bij vrijwel alle Nederlandse Symfonieorkesten en was hij lid van het Nederlands Saxofoon Kwartet, ASKO en Sch├Ânberg Ensemble. Ook is hij een begenadigd arrangeur en schrijft veel arrangementen (nog allemaal met potlood) voor o.a. Bigband Bollenstreek.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

11 oktober 2023

Reactie verzenden