0715233485 info@biggg.nl

Op zondag 12 november vond in Scheltema het Biggg Festival Leiden plaats, georganiseerd door ProKwadraat en Smallbands voor de tweede keer. De locatie aan de Marktsteeg bood een diversiteit aan artiesten binnen verschillende muziekgenres.

Bij binnenkomst werd de sfeer direct gezet met twee indrukwekkende ensembles om uit te kiezen. In de Theaterzaal bracht de Big Band Bollenstreek hun klanken, terwijl in de pas geopende Zagerij The Remote Brassband film- en TV-muziek speelde. Tjebbe Borggreve, een bekend figuur voor velen in Leiden, vulde met zijn muziek het Ketelhuis. Op de eerste verdieping kon je onder het genot van een drankje genieten van Duo Ewald Ebing & Brian James met rustige easy pop, afgewisseld door drie Leidse dichters die hun po√ęzie deelden. Op de tweede verdieping verraste het String Quartet with a Twist met hun klassieke muziek, een nieuwe toevoeging aan het programma die bijzonder goed werd ontvangen. Alle onderdelen van het programma trokken veel belangstelling, met goed gevulde zalen.

Voor de tweede helft van de middag nam Sorrindo het over op de bovenste etage, bekend om hun opzwepende muziek die eerder al te horen was tijdens het Biggg Singelparkfestival. Op weg naar beneden kon je nog even genieten van Duo Ebing & James en de Leidse dichters. Beneden speelde Duo Evert Willemstijn & Kees Kingsize ondertussen easy jazz-blues in het Ketelhuis. De zalen waren nu vrijgemaakt voor de Leiden Legends: Chris Koenen & Friends vermaakten het publiek met hun muziek en humor in De Zagerij. In de Theaterzaal sloot Wouter Kiers met zijn kwartet de middag af met opzwepende muziek, waarbij de stoelen aan de kant werden geschoven voor een dansvloer die snel gevuld was met enthousiaste dansers.

Tijdens het Biggg Festival Leiden werd voor het eerst de 1e Biggg Leiden Muziekprijs uitgereikt aan Anton van Hooidonk, voor zijn onschatbare bijdrage aan het muzikale landschap van Leiden. Het juryrapport roemde zijn voortdurende enthousiasme en inzet voor live muziek in Leiden en daarbuiten, als geluidstechnicus, opnametechnicus, organisator van oefenruimtes en concerten, en bovendien als getalenteerd gitarist en zanger.

De organisatoren Willem Kiewiet de Jongen (Smallbands.nl) en Frank van Leeuwen (ProKwadraat) waren zeer tevreden over het verloop van het festival, met goede muziek en blije gezichten. Het Biggg Festival Leiden keert volgend jaar terug, maar voor wie niet kan wachten, staat eerst het Biggg Brasss Singelparkfestival op 9 juni 2024 op het programma.