0715233485 info@biggg.nl

12 november Biggg Festival Leiden

Veel Leidse artiesten in uiteenlopende muziekstijlen en nieuwe muziekprijs!

Zondagmiddag 12 november presenteren Smallbands en ProKwadraat de tweede editie van het BIGGG Festival Leiden plaats. Tussen 13.00 en 18.00 uur kan in vijf zalen in Scheltema het publiek genieten van een keur van artiesten. Aangezien er deze keer ook wat artiesten van buiten de stadsgrenzen op het programma staan heet het deze keer niet het Biggg Leiden Legends Festival maar het Biggg Leiden Festival. Wat niet wegneemt dat het merendeel van de acts wel degelijk Leidse Legendes zijn! Dit jaar introduceren wij de ‘Biggg Leidse Muziekprijs’. Deze wisselbokaal wordt ieder jaar aan een  persoon toegekend die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Leidse muziek.

Door het grote succes van zijn optreden vorig jaar staat saxofonist Wouter Kiers met zijn kwartet dit jaar in de grote (Theater) zaal. Chris Koenen en z’n vrienden zijn dit jaar natuurlijk ook weer van de partij. Bigband Bollenstreek onder leiding van Adri van Velzen trapt het evenement om 13.00 uur af. Deze spetterende bigband (opgericht in 1978) is door het brede repertoire met recht een allround orkest te noemen. Veel van de arrangementen zijn van de hand van bandleider Adri van Velzen. Zangeres Corine Schols is ook noemenswaardig door de vele muziekstijlen die zij probleemloos en zeer muzikaal vertolkt.

Dit jaar introduceert Scheltema op begane grond een nieuwe zaal “de  Zagerij”. Deze ruimte wordt eind oktober officieel geopend en tijdens het Biggg Festival muzikaal ten doop gehouden. Vanaf 14.00 uur speelt daar The Remote Brassband. Dit sextet (5 blazers en een slagwerker) spelen verrassende TV en Filmmuziek met onder andere Michiel van Dijk (Bariton saxofoon), Sybren van  Doesem (trompet-bugel) en oprichter en arrangeur (en Leidenaar) Willem Kiewiet de Jonge (trombone-zang).

In de Dansstudio (2e etage) kan genoten worden van licht klassieke muziek uitgevoerd door het jeugdige String Quartet with a Twist. Verder zal daar het 14-mans Latin Ensemble “Sorrindo” onder leiding van arrangeur, componist en dwarsfluitist Gerrit Jan Binkhorst optreden. De muziek van de legendarische muzikale duizendpoot Hermeto Pascoal staat centraal binnen het repertoire van dit unieke orkest. Braziliaanse muziek met veel warmte en humor. In het Ketelhuis kan geluisterd worden naar akoestische pop, jazz en bluegrass muziek van; gitarist-zanger Tjebbe Borggreve en het duo Evert Willemstijn & Kees Kingsize.

De Leidse combinatie Ewald Ebing & Brian James treden op in de Expo zaal (1e etage). Het repertoire van dit tweetal bestaat uit bekende goed in het gehoor liggende pop songs, een muzikaal feest der herkening.

Tot slot is er ook dit jaar weer aandacht voor dichtkunst middels: 3 Leidse dichters; Charles Schouten, Walter Schrader en Rik van Boeckel lezen voor uit eigen werk, vaak met een muzikale kwinkslag. Bij de ingang kan, net als vorig jaar een gedicht op maat gemaakt worden door de dichter Frans van Eijk (inloop spreekuur tussen 13.00 en 17.00 uur).

Er is dus weer veel te zien en beluisteren, het beloofd een gezellige middag te worden.

Het is ook dit jaar weer de bedoeling dat overwegend akoestisch gemusiceerd gaat worden. De Biggg Festivals kenmerk zich door laagdrempeligheid en ambachtelijke en verrassende muziek waarbij zowel jong als oud zich thuis voelt.

Datum: 12 november

Tijd: 13.00 en 18.00 uur

Locatie: Scheltema Leiden (Marktsteeg 1)

Kaartverkoop: Toegang € 15 euro (voorverkoop); € 17,50 (aan de deur).

Info: www.biggg.nl