0715233485 info@biggg.nl

The Hague Jazz Project (met en onder leiding van Nanouck Brassers)

, ,

The Hague Jazz Project (THJP) is een 12-mans small-bigband met een eigen geluid dat het midden houdt  tussen een swingende Bigband en een Sfeervol Jazz combo. Het THJP werd aanvankelijk opgericht door trompettist-arrangeur Wim Minnaar. Het streven van dit unieke ensemble is het onder de aandacht brengen van muziek van met name Nederlandse musici zoals: Rob Madna, Jerry van Rooijen, Frans Elsen, Cees Slinger, Juraj Stanik. Udo van Boven

​Daarnaast staat de muziek van veel Amerikaanse componisten op de lessenaars zoals o.a Thad Jones, Herbie Hancock, Horace Silver, Bob Brookmeijer, Benny Golson  Eén van de projecten is de muziek van Miles Davis en Gil Evans (Birth of the Cool, Miles Ahead en Porgy and Bess). Verder zijn musici als Clark Terry en Ack van Rooijen bronnen van inspiratie.

​De meeste arrangementen en bewerkingen werden in eerste instantie geschreven door Wim Minnaar, na zijn overleiden heeft Nanouck Brassers de muzikale leiding en het arrangeren voor zijn rekening genomen en dat doet hij bijzonder smaakvol. In 2022 presenteerde THJB de CD “Remembering” als een eerbetoon aan Wim Minnaar en Ack van Rooijen (die regelmatig als gastsolist met het orkest optrad). Nanouck heeft deze CD overigens ook nog persoonlijk, in het “torentje” te Den Haag, overhandigd aan Mark Rutten die ook een Jazzliefhebber is.

Bezetting:

Nanouck Brassers – trompet, bugel, arrangeur en muzikale leiding

Victor Borkent – trompet, bugel

Erik Hilferink – Trompet, bugel

Leo Meijer – Alt sax

Hans Goemans – Tenor, sopraan. Sax

Anja Nielsen – Bariton Sax

Gert Bloemen – Trombone

Ruud Welle – Trombone

Cyril Scheepmaker – Bastrombone

Michel Blokhuizen – Piano

Willem van Wijngaarden – Contrabas

René Winter of Bert Kamsteeg – Drums

Vaardigheden

Gepubliceerd op

5 juli 2024