0715233485 info@biggg.nl

Maarten Combrink (2000) is een Nederlandse jazztrombonist en componist. Door zijn leergierigheid, zijn veelzijdigheid en zijn professionaliteit ontwikkelt hij zich snel tot een van de meest actieve trombonisten van Nederland in een grote verscheidenheid aan stijlen. Hij speelt regelmatig met het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, terwijl hij lid is van het Peter Beets New Jazz Orchestra, Spinoza Orkest, Gerardo Rosales Quartet, Jasper Blom Bigband, Eric van der Westen PTM, Huize Lucas en BvR Flamenco Big Band. 

Maarten speelde ook met het Brussels Jazz Orchestra, de Dutch Swing College Band, BB Braam, New Trombone Collective, the Paradox Jazz Orchestra, the New Cool Collective, de Cubop City Big Band, Orkest Koninklijke Luchtmacht, de Marinierskapel, Rolf Sanchez en the New Composers Pool.

Na het winnen van de ITA Carl Fontana Competitie in 2021 won hij onlangs de J.J. Johnson Jazztromboneconcours in Salt Lake City, Utah. Maarten studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam, waar hij afstudeerde met een 9,5. Tijdens het BIGGG Leiden Festival ’24 zal de Leidse musicus optreden met een kwintet (line-up volgt). Hij zal eigen werk en door hem gearrangeerde standards ten gehore brengen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

5 juli 2024