0715233485 info@biggg.nl

2014 Info artiesten

slogans-BIGGG!

 

Pieterskerkgracht 9A – ARS Aemula

Soerjadi-Kanter trio

Soerjadi-Kanter Trio

 

 

Het Soerjadi-Kanter trio zijn: Thomas Kanter – cello, Agnes Houstmuller – viool en Ardjoena Soerjadi (broer van Wibi) – piano. Dit zeer smaakvolle en professionele ensemble speelt toegankelijk klassiek repertoire van componisten als o.a. Astor Piazzolla en Manuel de Falla.

Bert Louissen

Bert Louissen

 

 

 

 

Pianist zanger Bert Louissen speelt nu al – op veler verzoek – voor de derde keer op dit Smallbands Festival. Deze blinde musicus heeft een repertoire van een kleine 2000 stukken in zijn hoofd zitten. Van popliedjes tot volksmuziek en jazz, van mooie luisterliedjes tot feestmuziek. Verzoeknummers zijn van harte welkom!

Pieterskerkgracht 6

Klezmer trio Papirozn

Klezmer trio Papirozn

Klezmer trio Papirozn
Klezmer is de Jiddische feest- en dansmuziek, veelal gespeeld op bruiloften en andere gelegenheden van de Oost-Europese chassidische joden (klezmer komt van de Hebreeuwse woorden klee= instrument en zemer = lied). Dit trio is als geen ander in staat deze zo specifieke muziek op een ontspannen en enthousiaste manier uit te voeren.

 

 

 

 

 

Unieke kinderconcertjes op 31 aug. '14 door Trio Vidalita (ook voor oudere jongeren!!)

Unieke kinderconcertjes op 31 aug. ’14 door Trio Vidalita (ook voor oudere jongeren!!)

 

Trio Vidalita
Trio Vidalita is een muzikaal trio dat in Nederland haar gelijke niet kent. De drie muzikantes hebben zich verdiept in andere genres en stijlen, zoals zigeuner-. tango- en jazzmuziek. Het repertoire van het trio is daardoor zeer uitgebreid en divers.

Op deze middag zal dit drietal ook twee KINDERCONCERTEN geven waarbij de luisteraars worden meegenomen op een verrassende Muzikale Wereldreis.

Pieterskerkgracht 11 – Atelier Willem van Scheijndel (tuinconcerten)

Margot Giselle (Jazzy Sketches)

Margot Giselle

Jazzy Sketches is een uniek combo opgericht door zangeres en musical ster Margot Giselle. Naast door het trio gearrangeerde Jazz Standards heeft ze bekend (en minder bekend) musical repertoire op een originele manier in een Jazz-jas gestoken.
Het resultaat is verrassend. Nummers als; Send in the Clowns (A Little Night Music), Memory (Cats) of My Favorite Things (The Sound of Music) krijgen een unieke jazzy sound.
Bezetting: Margot Giselle – vocals, Bas Gerwe – piano, Egon Kracht – contrabas

 

 

 

Lizzy OssevoortZangeres Lizzy Ossevoort
Lizzy Ossevoort (dochter van de Leidse Jazz drummer Ed Ossevoort) is een aanstormend vocaal talent. In 2013 won ze de 2e prijs in de finale van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Zwolle, deed mee aan The Voice of Holland waar ze veel indruk maakte. Kort om een zangeres waar we in de toekomst zeker meer van zullen horen. Lizzy is tevens een niet onverdienstelijk pianiste. Qua repertoire gaat haar voorkeur uit naar Jazz- en Nederlands-talige kleinkunst.

 

Het Gerecht (vintage modemarkt)

Marjolijn Mellema

Marjolijn Mellema

Het folkloristisch Duo Lanyok speelt repertoire met invloeden uit de Balkan en Zigeunermuziek. Sfeervol en vaak virtuoos en met passie uitgevoerd door de uit Leiden afkomstige violiste Marjolijn Mellema en accordeoniste Moniek Bollen.

Het Lumayna Duo speelt traditionele Italiaanse muziek. Oude en nieuwe folkballades, liedjes en dansen uit Piemonte (Noord Italie), maar ook uit Campania, Salento en Sicilia (Zuid Italie).
Marcella Pischedda – zang en Hans Elzinga – gitaar

Pieterskerkplein

Willem Kiewiet  & the Hot Club Experiment

Hot Club Experiment

The Hot Club Experiment is een kwartet dat in de traditie van de fameuze zigeuner gitarist Django Reinhardt eigen composities speelt. Deze composities hebben, behalve de bezetting, echter weinig gemeen met wat men normaliter onder Zigeuner Jazz verstaat. Zo komen Reggae, Ska en meer Pop gerelateerde ritmes regelmatig langs – naast het eigen werk van Willem Kiewiet de Jonge zullen ook een aantal Jazz klassiekers en Pop songs de revue passeren.
Bezetting: Guk Nikkels & Paul Verkijk (gitaar), Florian Friedrich (bas) en Willem KdeJ (trombone)

 

 

Arkadi

Arkadi

Accordeonist Arkadi
Deze begaafde musicus volgde zijn opleiding aan het conservatorium in Minsk ( Wit-Rusland). Het instrument dat hij bespeelt is de Bajan. Zijn repertoire is zeer breed en varieert van volksmuziek, populair tot filmtunes.


Kloksteeg 25 – het Prentenkabinet

Heemskerk, Koenen & van Pijlen

Dit legendarische Leidsche trio speelt al jaren onder de naam Men in Blues in de regio. Chris Koenen en Aad van Pijlen vormen al decennia lang een muzikaal tandem. Over hun gecombineerde pop geschiedenis zouden verschillende zeer geanimeerde boeken geschreven kunnen worden. Toetsenist Frans Heemskerk is vooral bekend door zijn werk binnen de musical wereld maar is ook bekend door zijn formatie The French Connection waar binnenkort een nieuwe Cd van zal verschijnen. Normaliter spelen de Men in Blues met een drummer maar onlangs maakte Frans Heemskerk opnames met deze trio bezetting – ook van dit project zal binnenkort een CD verschijnen.
Bezetting: Chris Koenen (gitaar-zang), Aad van Pijlen (bas-zang) en Frans Heemskerk (toetsen-zang).

Noam Jonathan Kanter

Noam Jonathan Kanter

Het Duo Zortea (Klassiek gitarist Noam Jonathan Kanter en celliste Alexandra Pykacz ) leerde elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Brussel. Ze zullen o.a. het duo voor Cello en Gitaar van Stepan Lucky (componist – b. 1919 – die Auschwitz heeft overleefd) maar zullen ook wat Spaans getinte werken ten gehore brengen.

Doezastraat 1 – Sijthoff Eco-Café

Sijthoff viert haar 1-jarig Jubileum!  Tussen 17.00 en 19.00 uur krijgt u één gratis glas wijn bij uw diner!

(buiten op terras) Sijthoff Huis Band – deze groep musici speelt al enige tijd met veel enthousiasme in het Sijthoff Café en is tijdens het BIGGG Smallbands Festival omgedoopt tot de Sijthoff Huisband.

Drie Ons Kilo Ponders

Drie Ons Kilo Ponders

(cultuurzaal binnen) Drie Ons Kilo Ponders is een combo dat werd opgericht door de legendarische Leidse drummer, accordeonist en dichter Charles Schouten. Charles maakte o.a. furore als drummer van de band Kayak. Zijn eigen composities kenmerken zich door invloeden uit de volksmuziek maar ook uit de pop en klassieke muziekwereld. Zijn originaliteit en aanstekelijk enthousiasme maakt deze band een unicum. De bezetting spreekt ook al boekdelen: Charles (drums-accordeon),   Dirk (tuba-bas), Marco (fluit), Willem Jan (sax-toetsen), Charles (elektrische viool).  Dit combo moet u gezien en gehoord hebben!!!

 

Afterparty met Frits Landesbergen Bigband
19.00 tot 22.00 uur

Frits Landesbergen BBDe Frits Landesbergen Big Band werd in 1969 door de Leidse pianis-arrangeur Frits Landesbergen opgericht. Het was toen de eerste Big Band in de Leidse regio. De stijl van het orkest is gebaseerd op de traditionele swing van de grote orkesten uit de vijftiger, zestig en zeventiger jaren. Het repertoire bestaat in hoofdzaak uit arrangementen van Count Basie, Woody Herman, Duke Ellington, Sammy Nestico, Bill Holman maar ze spelen ook veel smaakvolle arrangement van de bassist van de band Jos van Bueren. Het is muziek die een zeer breed publiek aanspreekt.