0715233485 info@biggg.nl

2014 Aankondiging

BIGGG Smallbands Festival 31 augustus ’14 te Leiden samen met Rollende Keukens, Vintage Markt en Verrassend Winkel Weekend.

BIGGG Smallbands Festival 31 augustus ’14 te Leiden samen met Rollende Keukens, Vintage Markt en Verrassend Winkel Weekend.

BIGGG Smallbands Festival 31 augustus ’14 te Leiden samen met Rollende Keukens, Vintage Markt en Verrassend Winkel Weekend.
Op zondagmiddag 31 augustus wordt voor de derde maal een Smallbands Festival georganiseerd in de Pieterswijk. Ook dit jaar valt er weer veel muzikaal te genieten en kenmerkt de programmering zich door grote diversiteit aan muziekstijlen. Een aantal toppers zijn; het Trio Soerjadi- Kanter met de broer van Wibi Soerjadi op piano (ARS Aemula), trio Vidalita zal een aantal unieke kinderconcerten geven waarbij de luisterraars op een muzikale Wereldreis worden getrakteerd. De musical ster Margot Giselle is met haar trio Jazzy Sketches te bewonderen in de tuin van het Atelier van schilder Willem van Scheijndel. Het Duo Zortea (cello – klassiek gitaar) in het Prentenkabinet beloofd ook iets bijzonders te worden. Dit jaar is de veelzijdige blinde pianist zanger Bert Louissen ook weer van de partij. Op het Pieterskerkplein speelt o.a. the Hot Club Experiment overwegend eigen composities in een Hot Club de France bezetting.
Een aantal Leidse coryfeeën mag natuurlijk ook niet ontbreken, zo kunt u luisteren naar; het trio Heemskerk, Koenen & Van Pijlen in het Prentenkabinet en de band Drie Ons Kilo Ponders van ex-Kayak drummer en enthousiaste muzikale duizendpoot Charles Schouten in het Eco Cafe Sijthoff (Doezastraat 1b).
Er wordt net als vorig jaar ook deze keer weer met de “Cultcoin” gewerkt – waarbij u voor de prijs van een kopje Koffie kan genieten van de beste muziek. Hiermee steunt u culturele leven in Leiden en aangezien de concertjes maar 20 a 30 min. duren kost het u een minimum aan tijd.
Verder valt dit Smallbands Festival dit jaar samen met de Rollende Keukens (Pieterskerkplein), de Vintage Markt (Gerecht) en het Verrassende Winkel Weekend. Alle reden dus om op 31 augustus richting Pieterskerk (Leiden) te komen.
Afterparty v.a. 19.00 uur in Sijthoff Eco Café (Doezastraat 1 B)met een concert van de Frits Landesbergen Bigband
Voor meer info www.biggg.nl
Met muzikale groet,
Willem Kiewiet de Jonge (www.smallbands.nl)
Bart in ’t Veld (www.prokwadraat.nl)
Frank van Leeuwen (www.prokwadraat.nl)

________________________________________________________________________________ BIGGG 2013 valt goed bij publiek! Intiem en sfeervol, dat waren de sleutelwoorden bij het smallband festival BIGGG! dat zich zondag afspeelde in de Pieterswijk te Leiden. En kwaliteit, want de kleine, onversterkte ensembles lieten zich van hun beste kant horen. Het publiek kon op zijn gemak van het ene naar het andere concertje wandelen en kwam zo in woonkamers, in Ars Aemula of in restaurant het Prentenkabinet of Sijthoff. Diversiteit in genre en instrumentarium zorgde steeds weer voor verrassingen en ontdekkingen. Het publiek zat steeds dicht op de musici, wat leidde tot informele en sfeervolle optredens. Heel bijzonder en tekenend voor de gemoedelijkheid was de laatste set van zanger Bert Louissen in Ars, waarbij het publiek zich niet langer kon beheersen en spontaan aan het dansen sloeg. Meer info over het festival op www.biggg.nl. De organisatoren ProKwadraat en Smallbands.nl zijn blij met het succes en verwachten het volgend jaar te prolongeren. Wij willen iedereen uitnodigen die zijn huis beschikbaar wil stellen voor BIGGG! 2014 om contact met ons op te nemen.